Obec Hraničné rešpektuje ochranu vašich údajov

Kontakt:

Obec Hraničné
Hraničné 91
Mníšek nad Popradom

Tel.: 052 / 439 51 12
www.hranicne.sk
IČO: 00 329 894
banka, VÚB, a.s.
Č. ú.: SK55 0200 0000 0000 1632 2602

Anketa:

Zúčastnite sa 2.stretnutia rodákov obce Hraničné dňa 26. augusta 2017?

Návštevnosť:

Napíšte nám:

Pre odoslanie správy prepíšte text z obrázku.
Что такое переработка и прием макулатуры

Novinky | Sčítanie obyvateľov 2021 - tlačová správa - info

21.01.2021

Elektronické sčítanieobyvateľov sa uskutoční od 15.2.2021 do 31.3.2021, posúva sa len asistované sčítanie!

Elektronické sčítanie obyvateľov Slovenskej republiky sa uskutoční  v plánovanom termíne od 15.2.2021 do 31.3.2021. Sčítanie obyvateľov bude  plne elektronické, absolútne bezpečné a pohodlné. Obyvatelia sa sčítajú sami, v pohodlí domovaa bezpečne, prostredníctvom elektronického formulára, ktorý nájdu na www.scitanie.sk.

Vyzývame obyvateľov, aby pomohli pri sčítaní svojim blízkym(seniorom), ak ich o to požiadajú.V zmysle novely zákona sa posúva termín asistovaného sčítania.

Elektronické sčítanie obyvateľov

Vyplnenie elektronického formuláru  nezaberie viac ako 10 minút. Sčítavať sa obyvatelia budú z pohodlia domovasami, bez ohrozenie na ich zdraví a bez kontaktu s  cudzím človekom.Na sčítanie postačí mobil, tablet, notebook alebo PC. Obyvatelia nájdu elektronický sčítací formulár na stránke www.scitanie.ska budú mať  k dispozícii  aj mobilnú aplikáciu.

Posun termínu asistovaného sčítania

Ak sa obyvateľ nemôže alebo nevie sčítať sámalebo s pomocou  svojich blízkych, na splnenie povinnosti sčítaťsa môževyužiť asistované sčítanie. To znamená, že buď obyvateľ navštívi kontaktné miesto zriadené obcou, kde ho sčíta stacionárny asistentalebo môže telefonicky požiadaťo mobilného asistenta, ktorý ho navštívi doma a sčíta ho.

PhDr. Ľudmila Ivančíková, PhD. generálna riaditeľka Sekcie sociálnych štatistík a demografie:

Vzhľadom na pandemickú situáciu,na základe dnešného rozhodnutia vlády,sa posúva termín asistovaného sčítania, aby sme ochránili zdravie všetkých zúčastnených. Asistované sčítaniesa v zmysle novely zákona začneod 1.4.2021 a potrvá najneskôr do 31.10.2021.

Zdroje informácii

Odporúčame obyvateľom, aby podrobne sledovali prebiehajúcu kampaň ku sčítaniu obyvateľov a navštívili stránku www.scitanie.sk. Informácie nájdu aj na Facebooku, Instagrame a na YouTube všade pod názvom SODB 2021 alebo Sčítanie obyvateľov, domov a bytov 2021.

Africký mor ošípaných - opatrenia

Plošné testovanie v obci - sobota 23.01.2021 od 9,00 do 10,30 hod.

Sčítanie obyvateľov 2021 - tlačová správa - info

Sčítanie obyvateľov - Informácie

Kalendár 2021 pre vývoz odpadov

Vianočný pozdrav 2020